Ontdek ons aanbod Online Teambuilding

ipsig

Student Engagement

Online Teambuilding met 1115 deelnemers voor IPSIG-week

IPSIG staat voor ‘Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg’. De Universiteit Antwerpen organiseert de module in samenwerking met de Artesis Plantijn Hogeschool, de Karel de Grote Hogeschool, de Thomas More Hogeschool en de Hogeschool Zeeland.

IPSIG beoogt studenten uit verschillende opleidingen in de gezondheidszorg (geneeskunde, kinesitherapie, ergotherapie, verpleeg- en vroedkunde, voedingsleer, logopedie etc.) met elkaar in contact te brengen om te leren efficiënt en probleemoplossend samen te werken in team.

Dit jaar verliep de IPSIG week volledig online en klopte de organisatie aan bij ons voor een online kennismakingsspel. De grote uitdaging: 1017 studenten en 98 begeleiders op een informele manier kennis laten maken met hun leergroep gedurende een 2-uur durende online sessie. De studenten kwamen uit 58 verschillende leergroepen waarvan 2 volledig Engelstalig.

In september 2020 hielden we met Giannoula Tsakitzidis van de Universiteit Antwerpen en haar collega’s een online brainstorm over hoe we dit konden aanpakken. Uiteindelijk hebben we een spel opgebouwd rond de 5 stappen van "leren met, van en over elkaar”:

  1. Kennismaken
  2. Plan opstellen
  3. Reflecteren/evalueren
  4. Ethisch handelen
  5. Communiceren

Aan elke stap werden een aantal vragen en opdrachten gekoppeld. Voor elk afgewerkt onderdeel verdiende het team een stuk brandstof voor hun raket en een hint om de lanceercode te kraken. Het doel was om binnen de speltijd de raket te lanceren en zo de IPSIG-week in te vliegen.

Gebruikmakende van onze knowhow en de Mobile Adventures app ontwikkelden wij op een budgetvriendelijke manier een custom made game. De deelnemers kregen vooraf duidelijke instructies toegestuurd om de app te downloaden en om tijdig in te loggen op hun Zoom-meeting. Aangezien we last-minute boven de 1000 deelnemers waren, hebben we 2 aparte Zoom-meetings opgezet met elk hun eigen game-host en game-support.

Tijdens de briefing-video werden de deelnemers aan de hand van hun leergroepen aan hun specifieke breakout room gekoppeld. In die room speelden ze na de briefing gedurende 90’ het spel en leerden ze hun medestudenten kennen. In het spel zaten ook enkele foto-en video-opdrachten verwerkt waarbij kennismaking en teamwork centraal stonden. Uiteindelijk slaagde 90% van de teams erin om hun raket binnen de voorziene tijd te lanceren.

De feedback van zowel de organisatie als de deelnemers was uiterst positief en geeft ons zeker extra vertrouwen om online engagement-programma’s op maat te blijven ontwikkelen via onze online teambuilding oplossing.

Zelf een idee voor een online teambuilding concept? Laat het ons zeker weten via team@eccolaluna.be of plan via deze link een one-on-one meeting in met onze online teambuilding expert Hans Vanooteghem.

16/03/2021

Delen

Vraag offerte

Standaard of op maat?