Ontdek ons aanbod Online Teambuilding

remote working

5 tips voor remote onboarding van werknemers

Het integreren van een nieuwe collega in deze tijden is geen gemakkelijke opdracht. Wij kunnen dit faciliteren via een interactief app game waarbij nieuwe werknemers aan de hand van opdrachten en weetjes een bedrijf(scampus) leren kennen.

Onze 5 tips om een nieuwe werknemer succesvol virtueel te onboarden:

1. Bereid de set-up van hun nieuwe (tele)werkomgeving tijdig voor

Gezien de huidige omstandigheden hebben werknemers niet de gebruikelijke toegang tot bedrijfsmateriaal zoals een tiptop uitgeruste bureau, bedrijfsnetwerk, headset, laptop, pc, smartphone ... Denk na over hoe je dit materiaal gaat voorzien, of de werknemer dit al dan niet zelf moet voorzien en in welke mate het bedrijf zal tussenkomen in de kosten.

2. Pas het onboarding materiaal aan aan de huidige virtuele bedrijfsomgeving

Digitaliseer de nodige procedures, handboeken, fiches voor de nieuwe werknemer. Leermodules en instructiefilmpjes zullen de onboarding vergemakkelijken en het bedrijf tijd besparen. Maak dat dit materiaal vlot bereikbaar is in een online omgeving.

3. Introduceer de werknemer virtueel

Een eerste goede babbel met enkele collega's is heel belangrijk voor een nieuwe persoon in een bedrijf. Plan daarom enkele calls of meetings in met de rechtstreekse collega's van de nieuwe werknemer, neem een tof verwelkomingsfilmpje op of laat hem of haar zelf een leuke video-opdracht maken.

4. Voorzie regelmatig een one-on-one moment

Volg frequent op hoe gaat tijdens de eerste werkdagen. Kijk of de werknemer alles nodig heeft om de job naar wens te kunnen uitoefenen. Zorg ervoor dat hij of zij zich verbonden begint te voelen met het bedrijf. Hanteer hierbij een open door policy at any time.

5. Bezorg een leuk verwelkomingspakket

Laat een toffe box aan huis leveren tijdens de eerste week van de nieuwe werknemer. Een lekker hapje of een verfrissende cocktail, sporttenue van het bedrijf, filmtickets ...

Extra tip: veel nieuwe werknemers op korte tijd? Organiseer een online teambuilding om het ijs te breken!

22/04/2021

Delen

Vraag offerte

Standaard of op maat?