Teamwork makes the dream work.John C. Maxwell

2CV: Bloesemroute

Een landelijke route langs het betoverend mooie landschap van Haspengouw, gekend voor de Belgische fruitteelt. Deze bloesemroute brengt je een mix van natuur en cultuur van de bovenste plank!

In april en begin mei kleuren de bloesems langs deze prachtige fruitroute wit of roze: wit voor kersen-, pruimen- en perenbomen, roze voor appelaars. En daarmee fleuren ze meteen het glooiende landschap op!

Vertrekken doe je aan fruitbedrijf Fruitsnacks, waar je mits reservatie ook een rondleiding kan krijgen.

Onderweg kom je meer te weten over het mirakel van de kapel van Helshoven, terwijl je proeft van het lekkere kluizenaarsbier. Bezoek de oude binnenstad van Sint-Truiden en luister naar verhalen over de pittoreske plekjes en de historische gebouwen.

Buiten de stad maak je kennis met het vruchtbare landschap van de fruitroute. Je ontdekt welk fruit er nu precies wordt geteeld en waarom. De uitstap brengt je ook langs het fructuarium van Rijkel: als het ware een levend museum voor fruit.

In Zoutleeuw kan je het prachtige natuurreservaat Het Vinne bezoeken. Indien je dat wenst, kan je er even halt houden voor een hapje en een drankje. De route brengt je verder ook langs het wondermooie kasteel van Duras - ooit het toneel van een verboden liefdesgeschiedenis - en de kastelen van Rijkel, Kortenbos, Nonnemielen en Binderveld.

Vraag offerte

Verwante teambuildings - Culinair