Teamwork makes the dream work.John C. Maxwell

Bierbrouwen

In onze workshop komen volgende aspecten van het brouwen aan bod:

De verschillende fases van het brouwen en een beetje chemie: brouwen wordt nog makkelijker als je begrijpt wat er gebeurt. We maken echter geen gebruik van chemische toevoegsels om ons bier te laten lukken, het is allemaal puur natuur!
Wat heb je nodig? Iedereen die een beetje handig is, knutselt in een handomdraai het nodige materiaal in elkaar. Een boormachine is het meest geavanceerde tuig dat je nodig hebt. Verder volstaat een bezoekje aan de doe-het-zelf zaak in de buurt.
Waar haal je de ingrediënten? Heb je speciaal graan nodig? Wat is het belang van hop? Welke gist gebruik je?
afgewerkt product

Daarna gaan we aan de slag om een "double fermentation Belgian style lager" bier te maken. Er is uiteraard ook een proefsessie voorzien...
Gedurende deze tijd doorlopen we het volledige brouwproces: de deelnemers malen, mashen, lauteren, zetten het koken in gang en bottelen. Bij mooi weer gaat de workshop in openlucht door.

Alle deelnemers nemen een grote fles (75cl) zelfgebotteld bier mee naar huis.

Vraag offerte

Verwante teambuildings - Culinair