Teamwork makes the dream work.John C. Maxwell

Een winterse dag

Ecco La Luna biedt tal van leuke outdoor teambuildings aan in een winters kleedje aangevuld met heel wat toffe indoor activiteiten, workshops en incentives.

Ideaal dus om ook in koude, winterse maanden de teamspirit aan te scherpen en interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Hieronder alvast enkele ideeën uit ons ruim aanbod voor een leuke winterse teamdag. Deze activiteiten zijn perfect combineerbaar met een gezellige winterbarbecue, startend met een hartverwarmende glühwein aan onze vuurkorven.

Al deze activiteiten zijn:

  • rain & cold proof
  • optioneel fotobooth met green key technology. Keuze uit verschillende achtergronden en steeds met specifieke attributen en een echte fotograaf
  • inpasbaar voor Halloween, Sinterklaas, Sint-Elooi, Kerstmis, Nieuwjaar, après-ski

Hieronder heel wat suggesties voor activiteiten indoor-outdoor-indoor en/of outdoor

1. OUTDOOR

1.1. CHRISTMAS EXPLORER

Ben je ook zo dol op de sfeer die in de stad/natuur hangt tijdens de kerstdagen? Wil je graag eens met je collega's of vrienden een toffe teambuilding meemaken waarbij je de stad verkent tijdens de kerstdagen? Dan is de Christmas Explorer teambuilding echt iets voor jou.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/christmas-explorer/


1.2. IJSSCULPTUREN

Wintertijd betekent ook ijstijd, dus ontwikkelde Ecco La Luna een boeiende workshop waarbij de deelnemers zelf een ijssculptuur maken onder de deskundige begeleiding van een ijskunstenaar.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/ijssculpturen/


1.3. 2CV WINTERSPECIAL

Zin in een frisse neus? Ontdek de schoonheid van de Vlaamse Ardennen in de winter vanuit een 2CV'tje en beleef een onvergetelijke namiddag! Beleef een echte bobslee-ervaring!

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/2cv-2cv-winterspecial/


1.4. GRAFFITI

Graffiti is al zo oud als de mensheid, zolang we bestaan, schrijven en tekenen we al op de muren. De moderne graffiti is echter pas begin jaren '70 ontstaan. Deze werd bespoten op treinen, muren en metro's. Tegenwoordig ziet men het overal terug. Niet alleen meer in de stad of op plekken waar het eigenlijk niet mag, maar ook in het museum en de reclame- en modewereld. De graffitiworkshop is origineel, creatief en helemaal van deze tijd! De graffitiworkshops werken als een bron van inspiratie voor de deelnemers.

Samenwerking door de deelnemers is belangrijk binnen de graffitiworkshop: men werkt uiteindelijk samen of per team aan één geheel. Nadat de basistechnieken individueel zijn geoefend kan er gezamenlijk een thema, logo, kreet of slogan uitgewerkt worden.

Standaard voorzien wij:

  • Bescherm pak per deelnemer
  • Mondkapje per deelnemer
  • Schildersdoek per 2 à 3 deelnemers
  • We werken aan schildersezels (voor het maximaliseren van het comfort tijdens de workshop - rughygiëne)
  • Gebruik van kwalitatieve graffiti spuitbussen

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/graffiti/


2. Indoor en/of outdoor

2.1. WELKOM BIJ DE MOL

Laat je meesleuren in een schitterend spel waar vertrouwen en verraad nooit zo dicht bij elkaar hebben gelegen, want je weet nooit wie je voor 100% kunt vertrouwen, wie weet is jouw beste vriend in het dagelijkse leven een heuse verrader in het spel!

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/welkom-bij-de-mol/


2.2. IJSCURLING

Mag het eens iets anders zijn dan bowling? Dan is dit een schitterend alternatief in de winter. De nationale sport in Canada!

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/curling/


2.3. REIS ROND DE WERELD

Ook de 'Reis rond de Wereld' kan uitstekend indoor worden gespeeld. Daarbij kiest elk team een land om te vertegenwoordigen, inclusief de nodige klederdracht. Tijdens het spel maken de deelnemers een reis rond de wereld, van land naar land ... Elk land staat voor een praktische opdracht, kennisvragen, een workshop, een proeverij, ...

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/reis-rond-de-wereld-door-de-tijd/


2.4. BEYOND LIMITS

Beyond limits of het leren omgaan met beperkingen waarbij een deeltje van de opbrengsten gaat naar een goed doel nl. de ondersteuning van de G-sport in België. Wij zorgen voor een aantal missies en opdrachten waar de deelnemers aan de lijve kunnen ondervinden wat het leven met beperkingen juist inhoudt.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/beyond-limits/


2.5. DE 5 ZINTUIGEN

Als je echt iets wil beleven, dan dienen je 5 zintuigen geprikkeld te worden. Door middel van allerlei uitdagingen waarin jullie het in teams tegen elkaar opnemen, stimuleren we je zintuigen - horen, voelen, ruiken, zien en proeven.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/de-vijf-zintuigen/


2.6. BIKE CENTRAL

We hebben een fantastische dag samengesteld met kwalitatieve, leerrijke en amusante workshops met als thema de fiets. Uiteraard krijgen jullie de vrijheid om de concrete invulling aan jullie wensen en verlangens aan te passen. In het kader van MVO is dit een uitgelezen themadag waarbij we de deelnemers bewust willen maken van de meerwaarde van het gebruik van de fiets in het dagelijkse leven en op weg naar en van het werk.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/bike-central/


3. Indoor

3.1. TRADING TABLE

Het is tijd om je trading table skills bij te spijkeren en tactisch te gaan onderhandelen tijdens onze trading table challenge!

Deze intense activiteit draait volledig rond het kopen en verkopen in de beurswereld: focus op strategie, verkoop, competitie en vooral samenwerking! Neemt jouw team risico's op het fluctuerende trading board en koopt het zaken aan de laagste prijs, of speel je het veilig en ga je voor kleinere winst marges? De hele challenge draait om strategie.

Door gebruik te maken van crypto-currency, hangt jullie succes in deze high-energy activiteit af van instinct, samenwerking en de capaciteit om snel beslissingen te nemen!

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/the-trading-table/


3.2. MURDER MYSTERY TABLET GAME

Ontrafel het Moordmysterie van Ecco La Luna

Tijdens een klasreünie in een oud herenhuis wordt een moord gepleegd. Jij en je team worden erbij gehaald om de moordenaar te ontmaskeren. Ontdek deze nieuwe indoor teambuilding.

Gewapend met een iPad gaan jullie op zoek naar aanwijzingen, getuigenissen en sporen die kunnen leiden naar de dader. Met onder meer Augmented reality en Image recognition technologie kom je stap voor stap dichter bij de waarheid.

Navigerend op een interactieve map onderzoek je de plaats delict en probeer je het vertrouwen te winnen van de geschokte getuigen. Naarmate jullie tijdens het onderzoek allerlei vragen oplossen en leuke foto- en video opdrachten tot een goed einde trachten te brengen, verzamel je meer en meer bewijs waardoor je -hopelijk als eerste - het wapen, het motief en de moordenaar kan identificeren.

Heb jij voldoende speurderskwaliteiten om de moord op te lossen?

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/moordmysterie/


3.3. LEVEL UP

Het doel van dit razendsnelle spel is eenvoudig: zoveel punten scoren voordat de tijd op is! In dit strategisch spel moeten de teams zich door 5 niveaus heen werken, waarbij elk nieuw niveau steeds uitdagendere vragen en opdrachten met zich meebrengt. Je bepaalt telkens zelf de moeilijkheidsgraad: hoe moeilijker de uitdaging, hoe meer punten je kan verdienen!

Een goede strategie is de sleutel tot het winnen van dit spel: zal jouw team kiezen voor een veelvoud aan gemakkelijke uitdagingen, of samenwerken om de meer complexere vragen die meer punten waard zijn op te lossen? Dit allemaal terwijl de klok steeds verder weg tikt.

Deze energieke teambuilding draait rond delegeren, time management, strategisch plannen en het samenwerken als een team. Ongetwijfeld zul je veel plezier beleven aan Level Up!

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/level-up/


3.4. BESTE CHOCOLADE

Bij de chocolade workshop maken we op een interactieve wijze een assortiment heerlijke truffels, pralines en chocoladelekkernijen. Van alles wordt er voldoende gemaakt zodat na afloop iedereen een pralinedoosje mee kan nemen naar huis om de thuisblijvers te verrassen met zelfgemaakte pralines, truffels,...

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/chocolade/


3.5. DRONES

Tijdens verschillende challenges komt de piloot in u naar boven. Brokkenpiloten hoeven zelfs niet te panikeren, de teammates kunnen het misschien nog rechtzetten...

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/drones-workshop/


3.6. DOMINO EXPERIENCE

Een ander mooi voorbeeld van een winterse activiteit is 'Domino Experience'. Bouwen met Domino doet een beroep op de creativiteit, het communicatie-, concentratie- en samenwerkingsvermogen van de deelnemers. Bovendien belichaamt het spel uitstekend de risico's, druk en stress die veelal gepaard gaan met samenwerken in grote groepen en/of projecten. De workshop stimuleert perfect het ervaringsgericht leren en is bovendien ook gewoon leuk en spannend.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/domino-experience/


3.7. INTERACTIEVE QUIZ

En nu we het over spannend hebben: wat dacht u van een 'Interactieve Quiz'? In deze unieke (en bijzonder succesvolle) quiz wordt iedereen betrokken. De deelnemers moeten de koppen samenleggen en in teamverband hun kennis over de meest uiteenlopende onderwerpen aanwenden. Elke quizronde wordt gespeeld volgens een ander principe waardoor de stand na iedere ronde er helemaal anders kan uitzien. Er wordt ook gebruikgemaakt van tablets om interactief en multimediaal te gaan. Bovendien kunnen bedrijfsspecifieke vragen en praktische opdrachten probleemloos in de quiz verweven worden.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/interactieve-quiz/


3.8. VOLKSSPELEN

Ecco La Luna beschikt over een mooie verzameling klassieke en moderne volksspelen. Deze kunnen zowel als teambuildingactiviteit in competitievorm of als activiteit met vrije inloop voorzien worden.

De volksspelen zullen gegarandeerd zorgen voor een geslaagde inkleding van jullie feest of evenement. Ze toveren zonder moeite een lach op het gezicht van iedere deelnemer. We maken voor iedere gelegenheid een invulling op maat: bedrijfsteambuilding, bedrijfscompetitie, Familiedag, randanimatie...

Enkele mogelijke activiteiten:

Japans biljart - Labyrinth - Ringspel - Schuiftafel - Tafelhockey - Tangram - Tonspel - Trou Madame - Jenga - Kazenspel - Sjoelbak - Stokkenvangspel - Wip Wap - Cube - ...

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/volksspelen/


3.9. CASINO XL

Bij casino XL nemen jullie het in teams tegen elkaar op. Geld kan verdiend worden door te gokken in het casino, geld op de bank te zetten of te ontlenen aan bepaalde interestvoeten, quizvragen op te lossen of praktische opdrachten uit te voeren eventueel tegen andere teams... maar wat gebeurt er als de bank plots crasht of een bonus uitkeert aan het eerste of het laatste team, etc. Het gekke scoreverloop kunnen jullie de hele tijd volgen op een groot scorebord.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/casino-xl/


3.10. ESCAPE TO VICTORY

Escape to Victory is ons uniek mobiel escape-game concept. Elk team krijgt een grote box die beetje bij beetje zijn geheimen zal prijsgeven. Eens de box geopend wordt, start de klok met aftellen. Door samen te werken aan puzzels, raadsels en teamopdrachten, zullen de teams ontdekken hoe ze de bom van "The Crazy Scientist" onschadelijk kunnen maken voor het te laat is.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/escape-to-victory/


3.11. COCKTAIL MYSTERY WORKSHOP

De groep wordt in groepen van 8 personen onderverdeeld door Ecco La Luna. Elke groep krijgt een tafel waaraan ze later zullen kunnen werken en een tafel flipchart en stiften.

We beginnen de workshop met een theoretische uitleg over verschillende sterke dranken, likeuren, over het belang van ijs, de functie van ijs, de verschillende technieken om een cocktail te maken, het belang van een goede balans, het combineren van smaken, het aanspreken van alle zintuigen, ... Deze uitleg duurt een 30-tal minuten, waarin de bartender ook enkele cocktails maakt. De gasten krijgen telkens een miniatuurversie van de cocktail die de bartender maakt zodat ze zelf de smaken en texturen kunnen ervaren. Met deze uitleg en demonstraties kunnen de gasten zelf aan de slag.

De groepen moeten zelf een cocktail bedenken, ontwerpen en maken. Elke groep krijgt 1 uur de tijd om te experimenteren met verschillende smaken, kleuren dranken, technieken en decoraties... Tijdens dit uur zullen ze de theoretische uitleg moeten omzetten in de praktijk, maar zullen ze ook elkaar nodig hebben om zo na een uur 1 perfecte cocktail te kunnen voorleggen aan de volksjury. De groepen gaan verschillende cocktails maken, proeven en drinken. De bedoeling is dat ze de cocktail aanpassen tot hij helemaal perfect is. Er zullen dus per groep tussen 5 en 10 cocktails gemaakt worden om perfectie te bereiken.

Eindigen doen ze met de presentatie van 1 cocktail aan de volksjury, die zal de cocktails beoordelen op smaak, balans, presentatie, kleur, ... De winnende groep krijgt een prijs, deze kan voorzien worden door Ecco la luna.

De groepen kunnen zichzelf 'bedienen' aan enkele buffetten die in de zaal staan. Op het eerste buffet staan allerlei verschillende soorten glazen, bekers en recipiënten waaruit de gasten kunnen kiezen om hun cocktail in te serveren. Het tweede buffet is een buffet dat zal vol staan met verschillende dranken, likeuren, sappen, siropen, ... De gasten zullen hier alles terugvinden van vodka tot cava en van limoensap tot violetsiroop. Het derde buffet zal gevuld zijn met verse ingrediënten. Verse vruchten, kruiden en groenten zullen tot de beschikking staan van de groepen.

Er zijn echter enkele spullen die aan elke groep uniek zullen zijn. Op elke tafel staat een 'mystery box'. In deze box zitten enkele 'speciale' ingrediënten die enkel die groep zal krijgen. Chocolade, chillipeper, cacaopoeder, tomaat, koriander, thijm, gember, ... Deze ingrediënten zijn riskanter om te gebruiken in een cocktail, maar zullen bij goed gebruik wel punten scoren bij de jury.

Na het uur moeten de groepen hun cocktail voorstellen aan de bartender en de volksjury ze moeten ook 1 beker voorzien van hun cocktail voor elke overige groep, De overige groepen proeven telkens en geven punten op tien op een puntenfiche. De punten van de volksjury en de bartender worden samengeteld.

https://www.eccolaluna.be/nl/teambuilding/cocktail-mystery-workshop/


Vraag offerte

Verwante teambuildings - Creatief