Teamwork makes the dream work.John C. Maxwell

2CV: Het Lam Gods mysterie per 2CV

De aanbidding van het Lam Gods van Van Eyck is zonder enige twijfel een van de hoogtepunten van de westerse kunstgeschiedenis. Het paneel De Rechtvaardige Rechters verdween in de nacht van 10 op 11 april 1934 uit de Vijdkapel van de Sint-Baafskathedraal, samen met Johannes de Doper, het paneel aan de achterkant. Een anonieme afperser stuurde 13 brieven naar de bisschop en bezorgde Johannes de Doper terug. De Rechtvaardige Rechters is nog steeds vermist. Het enige spoor loopt naar de Wetterse wisselagent Arsène Goedertier. Eind 1934 zou hij op zijn sterfbed gezegd hebben dat hij alleen het paneel wist zijn.
Wat zag meubelmaker-inbreker Cesar Aercus in de nacht van 10 op 11 april 1934 juist naast de Gentse Sint-Baafskathedraal? Welke deur vond Maria De Vuyst de volgende ochtend open? En handelde hoofdverdachte Arsène Goedertier alleen of maakte hij deel uit van een groot complot waarin toppolitici betrokken waren?
De diefstal van De Rechtvaardige Rechters, de belangrijkste kunstroof van de 20ste eeuw, en een van de grootste raadsels van België, houdt nog steeds vele mensen in de ban, niet in het minst de kleinzonen van Arsène Goedertier, die wij onlangs toevallig leerden kennen en die ons enkele feiten en sporen onthulde die tot dusver niet bekend waren. Zetten ze jullie team op weg naar het vinden van het verdwenen paneel van het Lam Gods?
Een aantal 2 pktjes, enkele stafkaarten, cryptisch omschreven tips, gecodeerde routebeschrijvingen, een aantal opdrachten van zeer uiteenlopende aard - ludiek, creatief, fyisch - en een flinke portie gezond verstand zouden uiteindelijk moeten leiden tot het terugvinden van de Rechtvaardige Rechters.
Meet jullie vernuft en inzet met andere teams op je queeste naar het paneel. Bloed, zweet en tranen, of toch net niet? Samen de tegenstrevers minstens één stapje voor blijven is de boodschap! Ga mee op ontdekking in Gent en omgeving en leer je teamgenoten op een totaal andere manier kennen. Alles kan en niets moet in dit spel. In een gezonde mix van fun, strategie en genieten van de de stad Gent en haar omgeving groeien groepjes mensen uit tot hechte teams. Alles draait rond communicatie en samenwerken!
Denk erom: als jullie de vindplaats van het verloren paneel van De Rechtvaardige Rechters weten aan te wijzen, is eeuwige roem jullie deel. Toch is vinden in dit geval veeleer bijkomstig. Het plezier zit hem in de zoektocht.
Om te vermijden dat jullie als van het lam gods geslagen zouden achterblijven met jullie frustraties na een mislukte zoektocht, nemen jullie best vooraf alvast de volgende vuistregels in acht:
Beweer nooit dat De Rechtvaardige Rechters ergens opgerold in een buis zit. Het schilderij is op een houten paneel geschilderd
Zoek het niet te ver van Gent: denk niet dat het ergens in een ver buitenland zit verstopt. Niemand zal jullie willen geloven, want een zoektocht in eigen land is veel gezelliger. Bovendien is zo'n zoektocht in het buitenland veel te ingewikkeld, al was het maar om de medewerking van de lokale autoriteiten te krijgen en hebben jullie er ook geen tijd voor. Niet overal is het parket even bereid als in Gent om bij de minste tip uit te rukken. De regio tussen Gent en Wetteren is daarom het meest geschikt.
Als jullie een geschikte plek zoekt waar De Rechtvaardige Rechters verstopt zou kunnen zitten, hou dan rekening met enkele belangrijke vereisten. De plek moet om te beginnen moeilijk bereikbaar zijn, anders is het niet spannend. Ze moet ook geschikt zijn om een schilderij van onschatbare waarde in onder te brengen: in een vochtige rioolput zingt zelfs een Van Eyck het geen 75 jaar uit. Nog belangrijker: denk eraan dat het paneel in de bergplaats moet passen. Tips worden als waardeloos beschouwd als de vindplaats kleiner is dan het schilderij. Het argument 'de dief heeft het in tweeën gezaagd' is al enkele keren gebruikt, maar wordt zelden geloofd.
De winnaar(s) van het spel is het team dat dit paneel als eerste weet op te sporen,...

Vraag offerte

Verwante teambuildings - Culinair