Ontdek onze winter experiences. Op zoek naar een goed doel? Steun SolarBuddy.

Atlas Copco - IT Services EMEA - September 2022

Facts & Figures

  • Aantal deelnemers: 20 
  • Locatie: Rentmeesterij Bilzen 
  • Datum: 26 tot 29 september 

Wij hadden het voorrecht om voor het derde opeenvolgende jaar een business coaching & teambuilding evenement te organiseren voor het Atlas Copco IT Services Team EMEA. Het evenement vond plaats in het hotel de Rentmeesterij vlakbij de pittoreske locatie van Alden Biesen, waar het team deelnam aan een combinatie van business coaching, spannende activiteiten, verbindende communicatie en samenwerking. Het doel van het evenement was om de teamdynamiek te versterken, communicatievaardigheden te verbeteren en een positieve werkomgeving te bevorderen. Gedurende het evenement omarmde het team het citaat van Zig Ziglar: "Het enige wat erger is dan medewerkers opleiden en ze verliezen, is ze niet opleiden en ze behouden."

Programma: 

Dag 1: Bedrijfsvisie en Teambuilding Kraak De Code 

Om het evenement af te trappen, dook het Atlas Copco IT Services Team EMEA in de bedrijfsvisie, waarbij de nadruk werd gelegd op het belang van het afstemmen van individuele doelen op de algehele organisatiedoelstellingen. Via de teambuilding Kraak De Code kregen de deelnemers de mogelijkheid om samen te werken, problemen op te lossen en vertrouwen op te bouwen binnen het team. Dit legde de basis voor een sterk en samenhangend team gedurende de rest van de vierdaagse.

Dag 2: Karikatuur Workshop en Verbindende communicatie 

Op de tweede dag verschoof de focus naar het bevorderen van effectieve communicatie en het opbouwen van verbindingen tussen teamleden. Het team nam deel aan een karikatuur workshop, een leuke en creatieve activiteit die zelfexpressie en luchtige interacties aanmoedigde. Daarnaast verkenden de deelnemers door middel van verschillende oefeningen verschillende communicatietechnieken. Hierbij werd ervoor gezorgd dat de teamleden tewerk gingen met communicatie in een samenwerkingsgerichte werkomgeving en werd er gewerkt rond non-violent communiceren. De learning 'getting outside the comfort zone' werd weerspiegelt in de vierdaagse. 

 

Dag 3: Afscheidsviering voor een medewerker die met pensioen gaat

Op dag drie stond teambuilding, verbindend samenwerken en communiceren centraal. In de avond kon het team genieten van een verrassingsfeest voor één van de teamleden die op pensioen ging. Hierbij werden een aantal verrassingsgasten uitgenodigd waaronder de vrouw en lokale collega's van de feesteling. De aangepaste Marseillaise werd gezongen door alle deelnemers als eerbetoon aan de gepensioneerde. Als kers op de taart werd een leuke karikatuur overhandigd. 

 

Dag 4: Locatiebezoek

Op dag vier werd een locatiebezoek aan één van de vestigingen van het bedrijf in de buurt ingepland. Het team kreeg als doel te kijken wat zij konden doen om de vestiging beter van dienst te zijn. Dit vanuit een interne klant-leverancier verhouding en om deze verhouding beter te leren kennen. De seminarie werd afgesloten met een finale briefing en een gezellige lunch met het team, met dank aan Patrick Poncelet, Regional IT Service Delivery Manager EMEA.

 

Conclusie en slotwoord van Atlas Copco: "Ecco La Luna, you were worth every penny".

Contacteer ons!

Offerte
Deel deze activiteit

Hot Right Now

In The Spotlight

SolarBuddy

Welkom bij de Mol

Wind Farm

Kraak de code

zeepkisten

Zeepkisten Experience

team challenges

Team Challenges

Escape To Victory

Team Robinson

Boerderijspelen

Team

Re-boost Your Team

Tandem

Tandem Rally

2CV Rally

Vraag offerte

Standaard of op maat?